Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Medicamente descoperite pe lacul Tarnița. A fost oprită captarea apei potabile

Publicat acum

pe

Ieri, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița din județul Cluj au fost aruncate diverse tipuri de medicamente.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi drumul județean 107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente.

La faţa locului s-au deplasat şi lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa, Poliţia Locală Gilău, care au efectuat activităţi specifice.

Totodată, s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, reprezentanţii acestei instituţii precizând faptul că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a 9 saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectarea apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

ACTUALIZARE: Conform Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, în urma rezultatelor analizelor parțiale, apa din acumularea Tarnița se încadrează în valorile normale și nu a fost afectată de medicamentele aruncate în zonă.

 ”Rezultatele pentru indicatorii determinați până în momentul actual indică faptul că parametrii caracteristici apelor de suprafață se înscriu în valorile normale. Probele au fost prelevate la suprafață, de pe cele două maluri, în dreptul locației relevante, unde au fost identificate deșeurile și la priza de captare a apei pentru potabilizare.

Valorile determinate în urma analizelor efectuate au fost testate statistic, folosind ca referință rezultatele validate în perioada 2018 – 2020. Apa și-a păstrat calitățile din anii anteriori”, au transmis reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER