Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Medicii de familie din județul Cluj, în stradă: ”Din 1 februarie, cabinetele medicale NU vor acorda consultații gratuite”

Publicat acum

pe

Medicii de familie din județul Cluj vor protesta, mâine, în fața Casei de Asigurare de Sănătate, din cauza reducerii cu 30% a bugetului alocat în acest an cabinetelor.

”Incepand cu 1 februarie 2024, in conditiile adoptarii noului contract cu CNAS, a creșterii taxelor si impozitelor si a cresterii cheltuielilor de funcționare ale unităților medicale, cabinetele de medicina de familie NU vor continua activitatea medicală gratuită!

Medicii de familie nu vor semna un contract oneros, abuziv care limitează acordarea de servicii medicale, pe de o parte, și impune scaderea finanțării serviciilor, pe de altă parte.

Joi, 18 ianuarie 2024, intre orele 9-11 am, se va organiza un protest în fața Casei Judetene de Asigurări de Sănătate la care vor participa medici de familie din judetul Cluj si medici specialiști din ambulator, aflați în aceeași situație.

Guvernul si instituțiile statului trebuie sa asigure accesul gratuit la servicii de sănătate și nu poate să transfere această obligație în sarcina medicilor! Suntem convinși că pacienții înțeleg situația în care ne aflăm și avem credința ca ne vor susține în demersul nostru de a refuza un contract care ne afectează deopotrivă, pacienți și medici. Împreună vom reuși!”, a anunțat, azi, Asociația Medicilor de Familie Cluj.

Potrivit bugetului anunțat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru anul 2024, bugetul pentru sănătate scade substanțial: se reduce cu 30% bugetul pentru medicina de familie și scade cu 27% bugetul pentru ambulatoriul de specialitate.  În aceste condiții, medicii de familie din Cluj anunță că, din 1 februarie 2024, cabinetele de medicină de familie nu vor continua activitatea medicală gratuită. În plus, dacă situația rămâne neschimbată, medicii de familie refuză să semneze contractele cu CAS Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER