Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Medicii din țară, în grevă japoneză. La Spitalul Municipal Dej nu!

Publicat acum

pe

Spitalul Municipal Dej

Mai mulți medici din țară au demarat acțiuni de protest, declanșând o grevă japoneză, cu banderolă. La Spitalul Municipal Dej nu protestează nimeni, anunță conducerea. 

Potrivit unui comunicat, „Federaţia Sindicală „Hipocrat ” din România – FS „Hipocrat ” şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) , federaţii membre CNS „Cartel ALFA”, au declanșat astăzi, 21 martie, seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă”.

Potrivit reprezentanţilor sindicali decizia a fost luată după „întâlnirea pe care conducerea celor două formaţiuni au avut-o cu Ministrul Sănătăţii la începutul acestei săptămâni, dl. Patriciu Achimaş Cadariu, şi cu Ministrul Secretar de Stat, Francisk Iulian Chiriac. Discuţiile au vizat soluţionarea revendicărilor salariaţilor din Sănătate şi nu s-au finalizat cu un calendar concret şi realist pentru rezolvarea acestor probleme”.

Sindicaliştii din sănătate cer „aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat”.

De asemenea, solicitările F.S. „Hipocrat” şi CFSMR vizează şi „respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal. Lipsa personalului din sistemul sanitar duce la o normă de muncă efectivă mare, timpul de repaos şi de refacere fiind mult mai redus decât timpul de muncă”.

Totodată, sindicaliştii mai cer şi „asigurarea în regim gratuit şi prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate dar şi creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Municipal Dej, dr. Antonela Nicoară, la nivelul spitalului din Dej nu a fost anunțat niciun protest, personalul medical neexprimându-și intențiile de a adera la aceste manifestări sindicale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER