Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Menage a trois”, un nou succes la Centrul Cultural Arta din Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

teatru Dej Ioan Isaiu (8)

Centrul Cultural Arta din Dej a găzduit în această seară piesa de teatru ”Meange a trois”, cu actorul dejean Ioan Isaiu în distribuție.

Deși comedia ”Menage a trois” a mai fost pusă în scenă în urmă cu 3 ani la Dej, Centrul Cultural Arta a fost din nou plin și dejenii au venit în număr mare să-l vadă pe Ioan Isaiu. Aproape 800 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă evoluția de pe scenă a celor trei actori, Sorin Misirianțu, care este și regizorul acestei piese, Anca Lăcușteanu și dejeanul Ioan Isaiu.

Piesa de teatru a suferit câteva modificări de la prima reprezentație (n.r. în urmă cu trei ani de la Dej), publicul însă a fost deschis și a răspuns pozitiv la noul scenariu, mulți dintre cei prezenți afirmând că piesa în forma actuală este mai amuzantă.

La finalul spectacolului Ioan Isaiu s-a declarat mulțumit de faptul că publicul dejean a răspuns pozitiv la invitația organizatorilor. ”Publicul din Dej e avid de cultură, e avid de teatru, din punctul nostru de vedere e un public genial. Pentru că sunt oameni care nu vin într-o rutină la teatru, ci vin pentru că vor să vadă teatru, unii chiar pentru prima oară (…) și atunci normal că ne bucurăm de fiecare dată când venim la Dej. E în primul rând că joc în fața prietenilor mei, pentru că dejenii sunt prieteni și sunt oameni lângă care am crescut. Colegii mei îmi împărtășesc părerea și se simt foarte bine în Dej”, a spus Isaiu la finalul spectacolului. Imagini VIDEO cu interviul acordat de Isaiu poți vedea AICI.

Ioan Isaiu a plecat imediat după spectacol la București, asta pentru că dimineață participă la filmări pentru emisiunea ”Cireașa de pe tort” (difuzată cel mai probabil la sfârșitul lunii martie). Cu toatea acestea, dejeanul a promis că se întoarce la Dej cu o premieră, cel mai probabil în luna mai.

Social-Cultură

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată și la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Centrul Cultural „Arta”, a organizat joi, 23 ianuarie, manifestări omagiale dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Activitățile s-au desfășurat în Piața Bobâlna din Dej, cu începere de la ora 13:00 și au debutat cu un scurt discurs al primarului Morar Costan, urmat de un moment muzical susținut de soliștii Ioan Dordoi și Felix Gălan.

Programul artistic a continuat cu un moment susținut de Ansamblul folcloric „Someșana”, totul încheindu-se cu o horă în care s-au prins toți cei prezenți.

Avem datoria să lăsăm moștenire urmașilor noștri faptele glorioase ale înaintaşilor noştri, un inestimabil tezaur pe care toți românii trebuie să îl cunoască”, a scris pe Facebook primarul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

Autostrada Nordului, care ar urma să treacă și prin Dej, din nou în actualitate

Publicat acum

pe

loading...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Autostrada Nordului („Europa – Ardeal – Bucovina”) urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție.

CNAIR a publicat astăzi răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la 6 februarie.

Valoarea estimată a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, scrie zcj.ro. Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceva este împărţit în trei secțiuni. Acestea sunt: lotul 1 Baia Mare – Bistriţa (care trece şi prin Dej); lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi.

Continuă să citești

Social-Cultură

O nouă conferință cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Centrul Cultural „Arta” din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, desfășoară în această perioadă proiectul cultural intitulat „Familia și societatea, ce ne spune Biblia?”.

Dacă în prima parte a acestui proiect Protopopiatul Ortodox Român Dej a organizat conferința cu tema „Societatea de azi, o lume fără familie?”, iar în cea de-a doua întâlnire discuțiile au fost centrate pe tema „Depresia, boala secolului?!”, în cea de-a treia întâlnire pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține conferința cu tema „Mai pot fi educați copiii, azi?”.

Întâlnirea va avea loc va avea loc joi, 20 februarie, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural „Arta” din Dej.

Intrarea este liberă!

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare