Conectează-te cu noi

Naţional

Mergi în Bulgaria? De la sfârșitul săptămânii, trebuie să prezinți test negativ la COVID-19

Publicat acum

pe

Toți călătorii care vor să intre pe teritoriul Bulgariei vor fi nevoiți să prezinte un test negativ la COVID-19 începând din data de 29 ianuarie, au anunțat autoritățile bulgare.

Măsura va rămâne în vigoare până la sfârșitul lui aprilie, însă șoferii de camioane și autobuze și echipajele avioanelor vor fi scutite de această obligativitate. Autoritățile sanitare bulgare au precizat, de asemenea, că testele trebuie să fie PCR și trebuie să fie efectuate cel mult cu 72 de ore înainte de sosirea la graniță, conform Reuters, citat de Agerpres.

Cetățenii bulgari care se reîntorc în țară și care nu au un test negativ la Covid-19 vor fi nevoiți să intre în izolare pentru o perioadă de 10 zile. 

Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Regatul Unit. 

ACTUALIZARE:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile bulgare au anunţat, în seara zilei de 26 ianuarie 2021, noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi se aplică până la data de 30 aprilie 2021.”Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile bulgare, toate persoanele care călătoresc în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul Bulgariei cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei testate, conform documentului de identitate cu care călătoreşte, datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data şi metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine (PCR), precum şi rezultatul negativ”,  transmis MAE. 

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER