Conectează-te cu noi

Politic

Mesajul deputatului dejean Cornel Itu cu ocazia Zilei Învățătorului

Publicat acum

pe

România sărbătorește în data de 5 iunie Ziua Învățătorului, a cărei instituire a fost legiferată de Parlament prin Legea 289/2007.

”În această zi, potrivit planului aprobat de Ministerul Educației, elevii vor lua parte la activităţi extracurriculare și se vor acorda  premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite. Este, așadar, un moment pentru a celebra învățământul românesc, piatra de temelie a viitorului nostru și a generațiilor care vor veni.

Pentru Partidul Social Democrat, educația, alături de sănătate, constituie un pivot al programului politic, iar măsurile luate de Guvernul social-democrat creează o bază serioasă pentru dezvoltarea și modernizarea învățământului românesc, cu tot ceea ce implică acest proces: salarii mai mari pentru cadrele didactice, o infrastructură corespunzătoare, adaptată timpurilor pe care le trăim, stimularea elevilor prin burse și gratuități, astfel încât să aibă o mai puternică motivație pentru actul educațional. Nu putem avea un învățământ performant fără dascăli bine plătiți, iar acest lucru a fost tratat de PSD cu cea mai mare responsabilitate.

În cele ce urmează, voi puncta creșterile salariale succesive înregistrate în învățământ după instalarea Guvernului social-democrat. Astfel, angajaţii din învăţământ au beneficiat de o creştere de 15% de la 1 ianuarie 2017, pentru unele categorii de dascăli veniturile crescând substanţial. În ianuarie 2018, odată cu implementarea Legii Salarizării Unitare, salariile s-au majorat din nou, astfel încât, în prezent, plata încasată de dascăli s-a dublat față de anul 2016.

De asemenea, cadrele didactice afectate profund de tăierile de salarii operate de PDL (actualul PNL) în anul 2008, și-au recuperat în sfârșit banii, ca urmare a executării hotărârilor judecătorești. PDL-PNL au tăiat, PSD a înapoiat ceea ce li se cuvenea dascălilor din această țară!

O altă măsură reparatorie, făcută tot de Guvernul PSD, este cea legată de sporul acordat celor care lucrează în învăţământul special, cu copiii cu deficienţe și cerinţe educaţionale speciale. Astfel, acești angajați primesc un plus de 15% din salariu. De 10% în plus beneficiază și personalul de conducere şi personalul din inspectoratele şcolare, un spor neuropsihic. Toate aceste măsuri elaborate și puse în aplicare de social-democrați reflectă respectul față de învățătorii și profesorii din România. Astăzi, dascălii se pot concentra cu adevărat pe activitatea profesională, nu mai trebuie să se îngrijoreze ce vor pune mâine pe masă și nu mai sunt umiliți în ziua de salariu, ci recunoscuți la adevărata lor valoare. La mulți ani tuturor celor care muncesc în învățământul românesc!

Vă mulțumesc!”, transmite printr-un comunciat de presă Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER