Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mesajul primarului municipiului Dej cu ocazia Anului Nou

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Cu ocazia intrării în noul an, primarul municipiului Dej, Morar Costan a transmis un mesaj prin intermediul publicației noastre.

Am ajuns la finalul unui nou an, anul 2018. A fost un an în care fiecare dintre noi am dorit să realizăm lucruri frumoase pentru familia noastră, comunitatea noastră. Am avut parte de foarte multe provocări, de situații care ne-au pus încrederea și tenacitatea la încercare. Cu toate acestea dorința de a ne dezvolta pe toate planurile, ne-a făcut să reușim.
Împreună am reușit să ducem lucrurile începute la bun sfârșit, să începem proiecte noi, să ne punem în valoare municipiul și să pregătim viitorul copiilor noștri. Acum,înainte de finalul acestui an, gândurile noastre, unitatea și forța noastră ca și comunitate, sprijinul și dorința fiecăruia de a ne dezvolta orașul, ne dau puterea de a continua tot ceea ce am început, de a crede în noi și în viitorul municipiului nostru. Vă doresc din suflet ca anul 2019 să vă găsească alături de cei dragi, să fie pentru toți un an cu mai multe realizări pe toate planurile, să vă aducă sănătate, împlinire și puterea de a fi mai încrezători, mai uniți și înțelegători unii cu alții. La mulți ani și un An Nou fericit, dragi dejeni!
”, a declarat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Social-Cultură

Ziua Drapelului Național al României, marcată și la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej și Garnizoana Dej au organizat miercuri, 26 iunie, manifestări dedicate Zilei Drapelului Național al României.

Evenimentele au început cu o slujbă de sfințire a drapelului în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, situată pe strada Gutinului, iar de la ora 10:00 au continuat în Piața Bobâlna.

Programul din centrul orașului a cuprins o scurtă alocuțiune susținută de primarul Morar Costan și primirea drapelului național. Ulterior, manifestările prilejuite de Ziua Drapelului Național al României au continuat cu binecuvântarea și sărutul drapelului, respectiv înălțarea acestuia pe catarg, concomitent cu intonarea Imnului Național al României.

Manifestările din centrul orașului s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Știre în curs de actualizare… Revenim cu imagini VIDEO!

Continuă să citești

Social-Cultură

Corala „Armonia” din Dej participă, în Franța, la Zilele Orașului Beauvais

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În perioada 27 iunie – 1 iulie, invitată de Comitetul de Înfrățire și de Primăria din Beauvais, Corala „Armonia” a Centrului Cultural „Arta” din Dej va participa la Zilele Orașului Beauvais, oraș înfrățit cu Dejul.

Corala „Armonia”, aflată sub bagheta Doinei Sima Minea, va fi însoțită în această deplasare și de coordonatorul de proiecte internaționale prof. Lucian Iosip.

Un mesaj de felicitări și mulțumiri va fi transmis primarului orașului Beauvais Caroline Cayeux din partea primarului Morar Costan, .

Potrivit profesorului Lucian Iosip, delegația urmează să plece cu avionul spre Franța joi dimineață.

Din program:

Joi, 27 iunie:

  • tur de oraș

Vineri, 28 iunie:

  • primire la Primăria Beauvais
  • vizitarea Complexului Cultural „La Maladrerie”
  • ora 20:30 – concert susținut în Catedrala „Sf. Petru”

Sâmbătă, 29 iunie:

  • vizitarea Târgului Medieval împreună cu primarul orașului Beauvais, Caroline Cayeux
  • spectacol, foc de artificii

Duminică, 30 iunie:

  • participare la liturghia medievală din Catedrala „Sf. Petru”
  • defilare pe străzile orașului în costum tradițional
  • cântece și joc popular pe traseu și în Piața „Jeanne Hachette”

Luni, 1 iulie:

  • excursie la Paris

Continuă să citești

Social-Cultură

E OFICIAL! Dejenii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru APA POTABILĂ

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Locuitorii municipiului Dej vor scoate mai mulți bani din buzunare de la 1 iulie pentru apa potabilă, dar și pentru canalizare-epurare.

Compania de Apă Someș S.A. anunță că noile tarife pentru care s-a comunicat intenția de ajustare în cursul lunii iunie, vor intra în vigoare de la 1 iulie.

Dejenii urmează să scoată din buzunare 3,46 lei TVA (9%) inclus pentru un metru cub de apă potabilă și 3,65 lei/mc TVA (9%) inclus tarif canalizare epurare.

Noile prețuri/tarife au fost avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitați Publice (Decizia nr.112/28.05.2019) și au fost aprobate de către Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, care acționează în numele și pentru autoritățile publice județene și locale din aria deservită de Compania de Apă Someș în județele Cluj și Salaj.

Rațiunea necesitații de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în influența primită în costurile de producție, urmare a punerii în funcţiune a unor instalaţii şi utilaje pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, a creșterilor progresive a prețului energiei, combustibililor, celorlalte materii și materiale utilizate în procesele de captare, tratare, transport, pompare și distribuție apă potabilă, respectiv în procesele de preluare, transport, pompare și mai ales epurare a apelor uzate menajere, industriale și pluviale. Aceste influențe în costuri s-au manifestat în condițiile în care numarul mediu de personal a ramas relativ constant, dar complexitatea activității și aria de operare din cele două județe au crescut semnificativ.

De asemenea, ajustarea prețurilor/tarifelor este o condiționalitate a programului de investiții POIM Cluj-Sălaj derulat în prezent, pentru care, Compania de Apă Someș a atras peste 355 de Milioane Euro de la UE”, transmite Compania de Apă Someș.

Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Ultima majorare operată de Compania de Apă Someș a fost la 1 noiembrie 2018. Tarifele au fost majorate la 3,15 lei/mc inclusiv TVA (9%) apă potabilă și 3,64 lei/mc inclusiv TVA (19%) tariful de canalizare-epurare.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare