Conectează-te cu noi

Naţional

METEO: Vremea va fi în general închisă în acest week-end

Publicat acum

pe

Vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief din sudul şi parţial din centrul ţării, unde nebulozitatea stratiformă va fi persistentă în mare parte a intervalului, iar la începutul zilei şi noaptea local, în special în Câmpia Română, va fi ceaţă, asociată cu burniţă, informează ANM.

SÂMBĂTĂ

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ceaţa va apărea izolat. În cursul nopţii, în partea de sud a teritoriului vor fi precipitaţii în general slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va deveni moderat în regiunile sudice, mai ales în a doua parte a intervalului, când în Dobrogea şi local în Muntenia va avea şi intensificări cu viteze de până la 45…55 km/h, posibil 60 km/h pe litoral.

Regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general în jurul celor climatologic specifice datei, cu maxime de la 0 grade în nordul Moldovei până la 8…9 grade în sud, cu precădere la deal; minimele termice se vor încadra între -8 şi 2 grade.

DUMINICĂ

Vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării şi va fi în general închisă, cu cer înnorat ziua în majoritatea zonelor. În regiunile sudice şi de sud-est vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ. În centrul, sudul şi sud-estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, local se va depune strat de zăpadă ce va atinge în medie 5…10 cm, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări de 45….55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Pe litoral rafalele vor depăşi 60…65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie. Fulguieli izolate vor fi posibile şi în celelalte zone, mai ales cele montane. Pe timpul nopţii precipitaţiile, însoţite de rafale de vânt se vor restrânge spre extremitatea de sud-est, iar în vestul şi în nordul ţării cerul se va degaja.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 6…7 grade în zona de deal din Crişana şi Banat; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER