Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Metoda „Accidentul” face noi victime în județul Cluj! O femeie a rămas fără 50.000 de lei – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Poliţiştii clujeni fac un apel public pentru identificarea unei persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “Accidentul”. Cei care au informaţii cu privire la identitatea persoanei din imagini, sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Miercuri, 12 decembrie, în jurul orei 03:33, persoana vătămată, o femeie de 77 ani, din Cluj-Napoca a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care folosind o calitate mincinoasă, i-a adus la cunoștință  faptul că fiica ei a suferit un accident, căzând pe gresia din baie.

În continuarea conversației telefonice, persoanei vătămate i-a fost pretinsă o sumă de bani în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale de urgență, intervenție care se va efectua la un spital din Târgu-Mureș.

În urma conversației, la ușa acesteia s-a prezentat o femeie necunoscută, de aproximativ 35-40 ani, cu o înălțime de 1.60-1.65 m, păr de culoare negru, ten închis, îmbrăcată cu o scurtă de fâș, cu glugă și blăniță, a pătruns în apartament, unde i-a fost înmânată suma de 50.000 Lei.

După înmânarea sumei, persoana necunoscută a plecat sub pretextul grabei de a transfera banii de urgență în contul doctorului care urmează să realizeze intervenția chirurgicală.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Înșelăciune”, fiind desfășurate activități în vederea identificării suspectei şi recuperării prejudiciului.

Apelăm la persoanele care au rude apropiate sau cunoştinţe ce se încadrează în profilul victimelor acestui tip de înşelăciune să ia legătura cu acestea şi să le prevină asupra modului de operare folosit de către escroci pentru a nu cădea în plasa acestora.

De asemenea, poliţiştii care desfăşoară cercetări cu privire la acest gen de fapte recomandă prudenţă în discuţiile telefonice avute cu persoane necunoscute, precum şi verificarea informaţiilor furnizate de aceştia. Astfel, în cazul în care sunteţi contactaţi de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.

Sfătuim persoanele contactate telefonic să nu comunice informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, nu urmaţi indicaţiile primite telefonic şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, transmite IPJ Cluj.

Ştiri din zonă

Autoutilitară răsturnată pe DN1C, în Fundătura – FOTO

Publicat acum

pe

Un eveniment rutier s-a produs ieri după-amiază, pe DN1C, în localitatea Fundătura. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Din primele informații, șoferul unei autoutilitare – care tracta o platformă – a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat pe marginea șoselei.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Circulația pe DN1C Dej – Cluj-Napoca s-a desfășurat cu dificultate până ce autovehiculul a fost ridicat.

foto: facebook

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Tânără de 19 ani, RĂNITĂ GRAV în urma unui accident petrecut în Florești – FOTO

Publicat acum

pe

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, în jurul orei 13:50, pe DN1 E60, în localitatea Florești.

Din primele informații, un conducător auto în vârstă de 34 de ani din Baia Mare, care se deplasa dinspre Huedin înspre Cluj-Napoca, a accidentat o tânără de 19 ani din Cluj-Napoca care s-ar fi aflat pe trecerea pentru pietoni.

În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit polițiștii clujeni, dar și echipaje de prim-ajutor. Se pare că tânăra în vârstă de 19 ani a fost rănită grav.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz și efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Angajații Aeroportului Internațional Cluj, protest în fața CJ Cluj! Ce nemulțumiri au

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Angajații Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj urmează să protesteze în această săptămână în fața Consiliului Județean Cluj. Aceștia declară că „s-au săturat să fie bătaia de joc a administrației județene și a Președintelui Alin Păunel Tișe”.

Acțiunile de protest sunt programate în zilele de 19 și 20 martie, între orele 15:15 și 16:15, în fața Consiliului Județean Cluj.

Acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi ale Preşedintelui Alin Păunel Tişe împotriva activităţii şi dezvoltării Aeroportului, dar şi a intereselor întregii comunităţi, au determinat luările noastre de poziţie din ultima perioadă.

Înţelegând pe deplin, lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al Preşedintelui Alin Păunel Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării, dorim să prezentăm în continuare motivaţia acţiunilor de protest şi revendicările noastre:

  1. Construirea unui terminal cargo de către Consiliul Judeţean Cluj în cadrul Aeroportului. În ultimii 3 ani au fost transmise zeci de solicitări către autoritatea tutelară fără a se primi însă niciun răspuns. Cererea mare de la operatorii logistici nu poate fi satisfăcută fără un terminal dedicat, existând riscul ca aceştia să îşi mute operaţiunile pe un alt aeroport.
  2. Iniţierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 m. Strategiile pe termen scurt ale companiilor aeriene care au zboruri pe Aeroportul Internaţional Cluj sunt de a opera cu avioane din ce în ce mai mari, care necesită o pistă mai lungă decât cea actuală. Consiliului Judeţean Cluj i-au fost comunicate aceste aspecte în repetate rânduri, dar nu au fost iniţiate acţiuni concrete de expropriere.
  3. Aprobarea şi susţinerea planului de dezvoltare al Aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internaţional extrem de competitiv şi în permanentă evoluţie. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării judeţului, însă atât pentru noi, cât şi pentru clujeni, un aeroport modern cu o reţea şi mai mare de destinaţii, va aduce dezvoltare şi prosperitate în regiune, precum şi mii de noi locuri de muncă.
  4. Abţinerea de la orice acţiuni de reducere a bugetului Aeroportului. Nu mai dorim masacrarea bugetului pentru anul 2019 de către interpuşii Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, aşa cum s-a întâmplat în anul 2018.
  5. Stoparea blocării şi acţiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroport. Există un proiect validat de către Comisia Europeană de construire a unui nod intermodal la Aeroport şi dorim implementarea acestuia. Alte aeroporturi, precum Debrecen sau Budapesta din Ungaria, competitorii noştri, au găsit voinţa şi finanţarea necesară realizării unor astfel de proiecte în beneficiul oamenilor, al comunităţilor.
  6. Gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării Aeroportului. Chiar dacă au fost anunţate reparaţii, întreaga suprafaţă de aproximativ 2 hectare necesită lucrări şi nu doar mici cosmetizări.
  7. Încetarea oricăror acţiuni de vulnerabilizare a personalului Aeroportului şi a activităţii sale. Toate acţiunile autorităţii tutelare din ultima perioadă au destabilizat întregul Aeroport, au creat o atmosferă de nesiguranţă şi presiune asupra angajaţilor în condiţiile în care pricipala noastră grijă trebuie să fie siguranţa şi securitatea pasagerilor.
  8. Stoparea minciunilor cu privire la proiectele Aeroportului realizate până în prezent. Realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare. Proiectele derulate de către Aeroport au fost verificate de specialişti în aviaţie, dar şi de către utilizatorii acestora, companiile aeriene. Mai mult, numeroase controale şi echipe de auditori au verificat şi certificat respectarea regulamentelor europene şi internaţionale de aviaţie. Nu în ultimul rând, există şi o decizie a instanţelor de judecată care obligă autoritatea tutelară să recepţioneze lucrările la pista de decolare-aterizare, validându-se astfel conformitatea construirii acesteia.
  9. Încetarea oricăror acţiuni de şicanare şi alungare a managementului Aeroportului şi numirea unor persoane care să servească planurilor Preşedintelui pentru vânzarea sau concesionarea acestuia. Întreaga echipă de profesionişti a Aeroportului şi-a dovedit competenţa prin rezultatele deosebite înregistrate, atât de trafic aerian, cât şi economice. Nu există motive reale care să ducă la demiterea managementului, ci doar interesele personale ale Preşedintelui Alin Tişe. Evident că acestea nu sunt spre binele Aeroportului sau ale judeţului Cluj. De asemenea, prin vânzarea sau concesionarea Aeroportului, către grupul de investitori turci Limak, comunitatea şi judeţul Cluj ar fi private de o sursă de venit, iar cu noi, salariaţii, nu se ştie ce se va întâmpla.
  10. Demararea de proiecte esenţiale de către Consiliul Judeţean Cluj ca autoritate judeţeană în vederea sprijinirii dezvoltării Aeroportului şi a întregii regiuni. Nu cunoaştem ca actuala administraţie judeţeană să fi iniţiat vreun proiect de dezvoltare în ultima perioadă. Citim doar despre eşecuri şi nerealizări, despre fraude pe bani publici. Noi ne dorim, de exemplu, o autoritate regională care să reunească interesele mediului de afaceri, ale agenţiilor de turism, ale hotelierilor etc. şi să identifice căi de conlucrare pentru o mai bună conectivitate şi dezvoltare a fluxurilor turistice în judeţ.

Pentru toate aceste revendicări, vor avea loc proteste azi 19 martie 2019, precum şi mâine 20 martie 2019, în intervalul orar 15:15-16:15 în faţa Consiliului Judeţean Cluj. De asemenea, toate aceste revendicări vor fi notificate şi către alte autorităţi ale statului”, transmite Gabriel Ene, președintele Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare