Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mii de credincioși au împânzit dealurile de la Mănăstirea Nicula și s-au rugat la icoana făcătoare de minuni – FOTO

Publicat acum

pe

Mii de credincioși s-au rugat, aseară, într-un glas, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, întâmpinând marele praznic al Adormirii Sfintei Fecioare Maria.

Dealurile din jurul lăcașului de cult s-au luminat datorită lumânărilor ținute în mâini de zeci de mii de evlavioși, care s-au rugat, au adus mulțumire pentru ajutorul divin și au cântat cântece dedicate Fecioarei Maria. Unii dintre ei au venit chiar și de la sute de kilometri depărtare, iar majoritatea au rămas peste noapte, sub cerul liber, la mănăstire. Pelerinii s-au pregătit cu saci de dormit, corturi și provizii, în timp ce alții au adus cu ei doar câteva pături care să le țină de cald.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, Icoana Maicii Domnului, considerată făcătoare de minuni, a fost scoasă din biserică și purtată de un sobor de preoți prin mulțimea de credincioși, pentru ca aceștia să se poată închina. Se spune că în 1699, după ce preotul Luca din Iclod a pictat icoana Sfintei Marii, la scurt timp a observat lacrimi, care au continuat să curgă timp de 26 de zile.

Astăzi, după liturghie, pelerinii vor începe să se îndrepte spre case.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER