Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mii de CREDINCIOȘI își vor petrece noaptea în rugăciune, la Mănăstirea Nicula – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Manastirea Nicula (1)

Ca în fiecare an, credincioși din toată țara vin în pelerinaj la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni.

Peste 100.000 de credincioși sunt așteptați să ajungă la Mănăstirea Nicula pentru a participa la slujbele religioase. Primii pelerini au ajuns încă de ieri la lăcașul sfânt, iar numărul lor a crescut semnificativ în cursul zilei de azi. Fie că au venit din Cluj, Sălaj sau Maramureș, ori din colțurile îndepărtate ale țării, cu toții au sosit la Nicula cu un singur gând: să se roage neîncetat pentru sănătate și pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, dar și pentru iertarea păcatelor.

Credincioșii și-au instalat corturile pe dealurile din curtea bisericii și au așteptat, la rând, să ajungă la Icoana Făcătoare de Minuni. Noaptea și-o vor petrece în rugăciune, pe iarbă, în cort sau pe o folie de plastic. Pelerinii și-au luat cu ei toate cele necesare pentru zilele petrecute în curtea Mănăstirea Nicula, de la mâncare și până la haine. Cât despre frig? Nici vorbă, spun credincioșii.

Mâine seară, de la ora 18 are loc Vecernia cu Litie, oficiată de IPS Andrei Andreicuţ, PS Lucian al Caransebeşului şi PS Timotei al Spaniei şi Portugaliei. La ora 21:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria va fi scoasă din biserică, în timp ce de la ora 22 au loc Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului. În jurul orei 2, se va înconjura biserica cu icoana.

Sâmbătă, de Sfânta Maria, începând cu ora 9 va fi oficiată slujba de Liturghie, de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului. Peste 20.000 de sarmale vor fi pregătite pentru pelerinii înfometați de post.

Click AICI pentru a vedea o GALERIE FOTO pe pagina de facebook Dej24.ro.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos ce ne-a declarat Grigorie Benea, ieromonah:

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Medic militar stabilit în Dej de zeci de ani, în conducerea spitalului din Suceava – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un medic militar stabilit în Dej de zeci de ani va face parte din echipa care va asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Este vorba despre lt. col. Chioralia Dinu Ștefan, medicul șef al Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, cel care va fi director medical la spitalul din Suceava.

“Patru militari din Ministerul Apărării Naționale vor asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Le dorim mult succes si îi asigurăm de respectul și prețuirea noastră! Multă sănătate, putere de muncă și tot respectul nostru!”, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

foto: arhivă personală | imagine preluată de pe dejulmeu.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Ioan Tecar, despre blocul V03 din Dej: ”Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”

Publicat acum

pe

loading...

Omul de afaceri Ioan Tecar a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni radio, despre achiziționarea blocului V03 de pe strada Crângului din Dej.

”Multe persoane din zona primarului știu modul prin care eu am participat la licitație la V03. Nu am avut nevoie de ea, am atâtea pe cap că numai de problema aceasta nu am avut nevoie. La un moment dat m-am gândit că totuși este prea mult să mai stea blocul acela acolo (…) Nici nu m-am gândit să particip la licitație, dar eu am considerat că trebuie făcut ceva acolo. Deja era un focar de infecție în centrul Dejului, când veneam cu o delegație din Italia, din Germania și le arătam orașul, nu știam pe unde să îi duc să nu vadă… și-am zis <<bun, participăm la licitație>> (…) Prioritatea zero pentru noi, și cred că și pentru autoritățile locale, a fost să-l dărâmăm și să igienizăm zona. Cel mai important astăzi asta este. Când am primit autorizația de demolare, a doua zi ne-am și apucat de demolat. Mergând mai departe, sigur că noi ne gândim să facem acolo și magazine, pe zona parterului, la demisol și o anumită zonă să fie parcări; eu cred că trebuie vreo 280-300 de parcări obligatoriu (pe lângă cele 80 care trebuie cedate gratuit Primăriei). Suntem în studiu, ne-am gândit să facem la nivelul parterului magazine și sus să fie un bloc cu apartamente. Avem deja făcută o machetă, dar dacă cineva are idei mai bune, are alte variante, noi cu mult drag le stăm la dispoziție. Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”, a declarat Ioan Tecar, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir.

Vă reamintim, blocul V03 s-a făcut una cu pământul, la jumătatea lunii martie. Detalii și imagini, AICI.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare