Conectează-te cu noi

Naţional

Mii de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de Crăciun! Sute de radare vor împânzi drumurile patriei

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Peste 8.500 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Crăciunului, pentru ca oamenii să petrecută în linişte şi siguranţă. În caz de nevoie, apelaţi la Serviciul 112 sau adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist.

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada 21-26 decembrie a.c., pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Astfel, folosind peste 3.700 de autospeciale, în medie, zilnic, 8.544 de poliţişti vor acţiona în teren, dintre care 5.500 sunt de la structurile de ordine publică, aproximativ 1.400 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 270 de aparate radar. De asemenea, poliţiştii vor beneficia de sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care vor survola cele mai aglomerate trasee.

Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, poliţiştii vor desfăşura activităţi în domeniul menţinerii şi asigurării ordinii publice, prevenirii violenţei stradale, al siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economico-financiare.

Se acordă o atenţie sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă şi a articolelor pirotehnice.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice vor acţiona, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii vor spori controalele desfăşurate la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, în hipermarketuri şi centre comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER