Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Militari din Dej, prezenți la manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani a Diviziei 4 Infanterie Gemina – FOTO

Publicat acum

pe

Divizia 4 Infanterie Gemina 100 de ani Garnizoana Dej (1)

Ieri, 17 august, la Cluj-Napoca au avut loc manifestări prilejuite de centenarul Armatei a 4-a de Nord – „Divizia 4 Infanterie „Gemina”, o sută de ani în Armata Română”. La acest eveniment au participat și numeroase cadre militare din Dej.

Cu acest prilej, Drapelul de Luptă al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” a fost decorat la Cluj-Napoca cu „Ordinul Virtutea Militară în grad de ofițer” de către ministrul Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc.

Totodată, a avut loc inaugurarea Sălii de Tradiții a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. O parte din istoria militară recentă, dar și abordări ale situației militare actuale din zona de responsabilitate a Diviziei pot fi cunoscute prin exponatele adunate cu grijă de militari. Sala de tradiții, în această formă, a fost inaugurată de ministrul Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc, șeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă, locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, și comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Ioan Manci.

În Transilvania, la Cluj și la Divizia a 4-a, istoria românilor – decisiv modelată de faptele de arme ale militarilor noștri – se declină parcă altfel, mai cu putere, mai însuflețit”, a declarat Mihnea Ioan Motoc, ministrul apărării naţionale.

„Un secol în care fiecare generație de militari a contribuit, prin muncă, profesionalism și sacrificiu, la scrierea unor veritabile pagini de istorie”, a afirmat general Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major General.

La evenimentele prilejuite de împlinirea a o sută de ani de la înființarea Armatei a 4-a de Nord – „Divizia 4 Infanterie „Gemina” au participat și numeroși militari din cadrul Garnizoanei Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER