Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Militarii dejeni, tot mai aproape de misiunea din Afganistan – FOTO

Publicat acum

pe

11709457_878177328903018_7492550936943193425_n

„Instruiește-te așa cum vei lupta” sau „O zi de instrucție în Cincu este o zi de misiune în Afganistan” sunt devize care descriu starea de spirit a militarilor Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” din Dej care parcurg în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” (CILFT) din zona Cincu ultima etapă a pregătirii pentru misiunea „Resolute Support” din Afganistan. 

Aici, militarii dejeni se antrenează să răspundă la principalele amenințări din teatrul de operații din Afganistan.

Exercițiile constau în replicarea în teren a unor situații tactice posibile în mediul operațional și perfecționarea reacției „Dragonilor Transilvani” în cazul unor incidente. Atacuri cu dispozitive explozive improvizate, cu arme de calibru mic, cu foc indirect, cu mașini capcană sau atacuri sinucigașe sunt doar câteva exemplificări ale incidentelor posibile în Afganistan.

Instruirea se desfășoară cu dublă partidă, în sensul existenței militarilor din structura „Resolute Support”, alături de partenerii din Forțele de Securitate Afgane, pe de o parte, și a forțelor insurgente, pe de alta. Jucătorii de rol pentru forțele insurgente și observatorii-controlori ai exercițiilor au fost desemnați din rândul camarazilor întorși recent din teatru, tocmai pentru a folosi la maxim cunoștințele, experienta și expertiza acestora. Astfel, militari din fosta Companie KAF-GDA (Batalionul 812 Infanterie „Bistriță”), veterani ai Afganistanului, au pregătit împreună cu personalul CILFT scenarii care simulează condițiile viitorului mediu operațional.

Prezent pe parcursul pregătirii din Cincu a „Dragonilor Transilvani”, locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată, colonelul Ioan-Marian Cristurean, a subliniat că “exercițiile de aici reprezintă cea mai importantă etapă de pregătire și evaluare a batalionului înainte de dislocarea în Afganistan. Se desăvârșește instruirea militarilor, li se asigură nivelul de pregătire necesar îndeplinirii misiunilor. Având în vedere experiența lor din misiunile anterioare, dar și faptul că pe mulți dintre aceștia îi cunosc personal, pot afirma că nivelul lor de instruire se ridică la standardul cerut pentru această misiune”.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER