Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, vizită în județul Cluj după furtună: „Vom aloca bani din fondul de rezervă”

Publicat acum

pe

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Huedin, că Guvernul va aloca din fondul de rezervă bani pentru reabilitarea obiectivelor publice distruse de furtuna de duminică seară, cu referire și la spitalul din oraș, al cărui acoperiș a fost luat de vânt.

În primă instanță vom evalua obiectivele publice — școlile, spitalele, grădinițele — în așa fel încât să putem avea o estimare până în ședința de guvern de săptămâna aceasta. (…) Dacă ar fi să concluzionez după noaptea de ieri, e că la nivelul ministerului, forțele implicate în gestionarea acestor fenomene extrem de periculoase au comunicat permanent între ele și rezultatul s-a văzut. Evaluăm pagubele în continuare; chiar dacă nu vom avea în prima ședință o estimare, o centralizare totală, eu zic că într-o săptămână, două vom reuși să avem o situație integrală centralizată la nivelul județelor afectate”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a vizitat luni seară, însoțită de prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, și de șefii ISU, jandarmeriei și IPJ, spitalul din Huedin și o școală din oraș, afectate puternic de furtuna de duminică seară.

Ea a mai spus că este bine ca de acum înainte să avem în vedere faptul că, probabil, ne vom întâlni mai des cu astfel de fenomene meteorologice.

La rândul său, primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat, pentru AGERPRES, că pagubele produse de furtuna de duminică se ridică la două milioane de lei.

Cea mai mare pagubă a fost la Spitalul orășenesc Huedin, unde a fost luat întreg acoperișul. Au fost afectate și cele două licee, unitățile școlare, primăria. Acoperișul școlilor a fost afectat în proporție de 30-40%, iar al primăriei, în proporție de 5%. Sunt și 250 de case afectate, 60 de autovehicule, parcurile sunt distruse în proporție de 80%, sute de arbori doborâți, semnele de circulație afectate”, a spus Mircea Moroșan.

El a menționat că au fost și câteva persoane rănite ușor, trei dintre ele având nevoie de spitalizare.

După furtuna de duminică seară a fost afectat acoperișul Spitalului din Huedin iar o parte a orașului a rămas fără curent electric, ca și comuna Florești, aflată în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca. Cel mai grav afectată de furtună a fost zona de munte a județului, dar n-au fost înregistrate victime.

Potrivit ISU Cluj, au fost afectate de furtună 44 de localități clujene.

La nivelul județului Cluj, în urma fenomenelor meteo periculoase manifestate în data de 17.09.2017, echipele ISU Cluj, până la ora 8,00, 18.09.2017, au gestionat 96 de solicitări ale cetățenilor. S-a intervenit pentru degajarea materialelor de construcții (acoperișuri) în 45 cazuri. Au fost avariate 25 autoturisme și au fost deblocate mai multe drumuri ca urmare a arborilor căzuți pe carosabil. Fenomenele meteo periculoase au afectat 44 localități, 5 persoane au fost rănite ușor, nefiind raportate persoane decedate la nivelul județului Cluj”, a informat ISU Cluj.

 

Sursa – Agerpres

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER