Conectează-te cu noi

Naţional

Ministrul Educației: Cursurile vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noştri

Publicat acum

pe

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat, azi, într-o videoconferinţă, că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. Vă reamintim, în România, şcolile au fost închise din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19.

Monica Anisie a declarat că ”măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noştri”, iar elevii sunt ”invitaţi” la cursuri online. ”Avem platfomele găzduite de Google şi Microsoft. Prin intermediul partenerului oficial, dar şi platforma educaţională <şcoala pe net.ro>. în acest demers, cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din Casele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului <Cred>”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai zis că este conştientă că nu toţi elevii au la dispoziţie internet şi calculator, astfel că a fost încheiat un parteneriat cu televiziunea publică. ”Pentru că suntem conştienţi că nu în fiecare casă ajunge internetul şi nu în fiecare casă se găseşte un computer sau o tabletă, am decis ca Ministerul Educaţiei şi Cercetării să încheie şi un parteneriat cu TVR. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecţiile realizate de către ei, la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului <<Teleşcoală>> să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naţionale şi anume elevii de clasa a opta şi a XII-a”, a punctat ministrul Educaţiei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER