Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ministrul Sănătății, controale inopinate la spitalele din Dej și Gherla!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, controale inopinate în patru spitale din ţară, printre care și cele din Dej și Gherla. Se pare că aceasta a fost interesată să constate în mod direct cum se face curățenia și dezinfectarea, dar și modul în care sunt tratați pacienții.

„Vineri după-amiază am fost la spitalele din Gherla și Dej, spitale mai mici. Spitalul din Gherla, de exemplu, un spital nerenovat, dar foarte curat. Angajații au știut să raspundă la întrebările legate de cum se face dezinfecția, de modul în care pot face curățenia. Spitalul din Dej, o surpriză foarte plăcută la compartimentul de terapie intensivă. Dotat, aranjat, toată medicația necesară prezentă acolo”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Și la spitalul din Slobozia, vizitat tot în acest weekend, ministrul spune că a avut „o surpriză relativ plăcută”.

„Sunt mici deficiențe, dar care pot fi corectate. Până la urmă și Slobozia, din acest punct de vedere, a fost o surpriză relativ plăcută. Din păcate, și cei de acolo se confruntă cu lipsa medicilor, pe diferite specialități, lucru pe care împreună cu cei de acolo vom încerca să-l rezolvăm”, a spus ministrul.

Pentru spitalul din Constanța, în schimb, Sorina Pintea nu a avut cuvinte de laudă. „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, acestea sunt concluziile controlului din această noapte. Ministrul a cerut demiterea a două asistente-şefe şi sancţionarea directorului administrativ.

Sorina Pintea a explicat și de ce a luat decizia de a vizita aceste spitale: „La Gherla și Dej am fost în drumul spre casă. A fost o oprire și am vrut să văd spitale mici, dacă respectă reguli: curățenia, modul cum sunt primiți pacienții la gardă și primiri-urgențe și dacă se respectă graficele de lucru, adică dacă cei înscriși în el sunt prezenți la muncă”.

Ea a adăugat că merge în timpul nopții în control la spitale pentru că atunci are timp.

„Nu mizez pe elementul surpriză. La Constanța nu trebuia să fie surpriză că vine ministrul și totuși lucrurile nu au fost în regulă. Nu trebuie să facem curățenie sau să respectăm pacienții pentru că vine ministrul, ci pentru că așa e normal și asta e regulă”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că va continua să meargă în control la spitale.

„Elementul surpriză va fi că mă voi întoarce. Nu știu când, dar curând, ca să verific dacă lucrurile s-au schimbat”, a adăugat ea.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER