Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Misiune dificilă pentru pompieri! Peste 80 de beciuri au fost inundate în județul Cluj

Publicat acum

pe

În ultimele 24 de ore, peste 100 de pompieri cu 60 mijloace tehnice au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

La nivel național au fost emise 52 atenționări/ avertizări hidro-meteorologice care vizau ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

În cursul zilei de ieri și în timpul nopții, pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate, fără a exista situații care să pună în pericol viața comunităților și bunurile acestora.

Astfel, la nivel național au fost înregistrate efecte de vreme rea în zece judete (Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Timiș). Cu eforturi sustinute, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 5 locuințe, 92 beciuri și 93 curți inundate, precum și pentru decolmatarea podețelor.

Cele mai semnificative efecte ale ploilor au avut loc în județul Cluj, localitățile Gilău, Morlaca și Curtea Veche, unde peste 80 de beciuri au fost inundate. Efectele de vreme rea s-au înregistrat și în județul Timiș, unde salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din o locuință, 15 subsoluri și 4 curți.

În continuare, la nivel național nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor negative.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecțiuni în județele Dolj, Mehedinți și Vâlcea, însă la fața locului se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează și perioada următoare, unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce inundații.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER