Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Mitropolitul Clujului, la Nicula, despre derapajele preoţilor: ”nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă”

Publicat acum

pe

....

Derapajele preoţilor ”care calcă pe de lături” nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă, spune mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ. ”Biserica rămâne coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme”, adaugă ierarhul, potrivit Mediafax.

....

ÎPS Andrei Andreicuţ a spus, marţi, în predica ţinută la slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula, că Dumnezeu a creat lumea ca oamenii să se bucure de ea, nu să o distrugă.

Îi cerem Maicii Domnului să pună pace în lume, ne îngrijorează această tensiune care există între Coreea de Nord şi SUA pentru că Dumnezeu a creat această lume frumoasă şi ne-a pus-o la dispoziţie ca să ne bucurăm de ea, nu ca să o distrugem”, a spus mitropolitul Clujului.

Pe de altă parte, IPS Andrei Andreicuţ a vorbit despre cei care vor să fie trecut în Constituţie faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Îl mărturisesc pe Domnul Isus Hristos şi pe Maica Domnului şi cei care fac parte din Coaliţia pentru Familie şi care insistă să fie trecut în Constituţie faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi din copilaşii lor. Fără a fi inchizitoriali şi a le vrea răul altora, care doresc să aleagă un alt mod de trai, Dumnezeu ne dă libertate absolută, dar cei care fac parte din Coaliţia pentru Familie pledează pentru normalitate. Ar putea zice cineva <voi stăruiţi pentru normalitate, dar ştim că sunt şi preoţi care calcă pe de lături şi clerici care au păcatele lor>. E adevărat. PF Daniel şi-a cerut iertare pentru aceste derapaje de la calea morală a unor clerici, dar prin asta nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă. Biserica rămâne sfântă, este coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme. Dar nu o vor dărâma, nici porţile Iadului nu o vor dărâma”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Potrivit acestuia, Biserica este sfântă pentru că Domnul Hristos este capul ei şi Maica Domnului este icoana Bisericii şi este preacurată.

Noi putem fi păcătoşi, dorim să ne îndreptăm, să trăim creştineşte, dar Biserica rămâne inefabilă”, a mai spus mitropolitul Clujului.

La slujba de Liturghie oficiată, marţi, de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei Andreicuţ, au asistat peste 27.000 de pelerini, veniţi la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula.

La slujbă au mai fost prezenţi mitropolitul Luca, de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care a venit de la Paris, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişan, dar şi oficialităţi locale şi judeţene.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER