Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Moment aniversar într-o biserică din Dej, la aniversarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – FOTO

Publicat acum

pe

Parohia Ortodoxă Dej III, cu Hramul „Sfânta Treime”, în parteneriat cu Asociațiunea „Astra„ Despărțământul „Dr. Theodor Mihali” Dej și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, a organizat duminică, 21 ianuarie, un program cultural-misionar în cinstea Unirii Principatelor Române de la 1859.

Evenimentul a început la ora 16:00 cu săvârșirea slujbei de Te-Deum, oficiată de către preotul protopop Ioan Buftea, împreună cu un sobor de preoți.

După slujba de mulțumire a urmat o prelegere cu caracter istoric pe tema „Începuturile României Moderne”, susținută de către col. dr. Tutula Vasile. Au fost prezentate toate reformele intreprinse de către Alexandru Ioan Cuza, Domn al Principatelor Unite.

Preoții organizatori, Teodor Mureșan și Ioan Câmpean, au mulțumit autorităților locale prezente, cadrelor implicate în proiect, credincioșilor prezenți, dar în mod deosebit copiilor implicați în acest eveniment de suflet.

Aniversarea de astăzi, 21.01.2018, se regăsește între două zile importante ale României, Ziua Culturii Naționale în data de 15 ianuarie și Ziua Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie. Scopul acestui eveniment este să aducă în centru misiunii Bisericii de azi unitatea de credință, unitatea Bisericii în fața persecuțiilor, unitatea Bisericii în fața ereziilor, unitatea Bisericii în fața curentelor filozofice și a ideologiilor politice. În acest sens, Parohia noastră a chemat în parteneriat, „Astra” Despărțământul „Dr. Theodor Mihali” Dej, reprezentată prin ec. dr. Radu Gavrilă și Școala Gimnazială Avram Iancu din Dej, reprezentată de dir. Herineanu Dana. Astfel ne-am unit forțele pentru a da evenimentului cinstirea cuvenită la nivelul nostru local”, a spus părintele Teodor Mureșan.

În partea de final, au fost interpretate cântece patriotice și a fost susținută o scenetă inspirată din faptul istoric petrecut în urmă cu 159 de ani.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER