Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Munca la negru, o practică des întâlnită în județul Cluj. Controalele s-au lăsat cu amenzi usturătoare

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 5-9 septembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.039.100 de lei, adică 463.431 de euro.

Au fost depistate 557 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 408 erau din județul Cluj.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.797.500 de lei din care 1.384.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 2 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 492 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 241.600 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 68 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 696 de angajatori în domeniu.

Munca la negru este un fenomen care, prin consecințe și amploare provoacă efecte nocive pentru întreaga societate, nu doar pentru cei care practică sau acceptă acest lucru. Rezultatele recente, cum ar fi circa 408 persoane depistate prin controale, într–un singur județ, că lucrau fără forme legale, ne determină să folosim toate instrumentele legale de combatere a acestor cazuri. Colaborarea cu inspectorii ANAF în cadrul acțiunii Cronos ne ajută la creșterea eficacității controalelor și diminuarea efectelor directe și indirecte ale fenomenului amintit”, a explicat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER