Conectează-te cu noi

Eveniment

Muncitorii de la Salina Ocna-Dej, blocați din nou în subteran. Al doilea PROTEST în 4 zile! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

protest greva Salina Ocna-Dej (1)

Mai mulți angajați ai Salinei Ocna-Dej protestează la această oră, muncitorii nemulțumiți aflându-se în subteran.

Aproximativ 30 de mineri protestează la această oră (15:00) în subteran, nemulțumiți că fondul de salarii a fost redus. Minerii din tura de dimineață trebuiau să iasă în jurul orei 13:30, însă refuză să o facă și sunt hotărâți să rămână în subteran, în semn de protest.

ACTUALIZARE 1: La proteste s-au alăturat și minerii care au intrat în schimbul II, în jurul orei 14:40, dar și cei care au intrat la muncă seara. Este vorba, așadar, despre aproximativ 100 de muncitori blocați în subteran. Aceștia cer să vorbească cu directorul Societății Naționale a Sării, director care este însa de negăsit.

ACTUALIZARE 2: Muncitorii de afară, de la suprafață, s-au alăturat și ei protestului.

ACTUALIZARE 3: Întreaga producție este blocată! Zeci de camioane care urmau să încarce sare de la Salina Ocna-Dej așteaptă, în șir, pe strada Văii. Șoferii camioanelor din țară și din străinătate au aflat de greva minerilor, însă spun că nimeni nu a luat legătura cu ei pentru a fi găsită o soluție.

ACTUALIZARE 4: Primarul Dejului, Morar Costan s-a deplasat în această seară, în jurul orei 22:30, la Salina Ocna-Dej și a stat de vorbă cu conducerea salinei. Conform acestuia, muncitorii blocați în subteran au apă și mâncare, dar situația este una critică pentru că oamenii nu vor să renunțe la protest. Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a fost informat despre acest protest, însă mai marii de la București nu au putut fi contactați.

Vă reamintim, un protest asemănător a avut loc luni, atunci când 30 de mineri din schimbul II au protestat în subteran. În cele din urmă, noaptea, aceștia au fost convinși să renunțe la protest.

Vezi în materialul de mai jos ce spun protestatarii, dar și ce a declarat primarul Dejului, Morar Costan:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER