Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Municipiul Dej, mai colorat ca niciodată la Festivalul Folcloric ”Szent Istvan” – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Festivalul Folcloric Szent Istvan (58)Pentru a patra oară în ultimii ani, municipiul Dej a găzduit în această seară, cu începere de la ora 19, Festivalul Folcloric ”Szent Istvan”, desfășurat deja de 18 ediții în Cluj.

Evenimentul de la Dej a debutat cu parada portului popular, care a pornit din fața primăriei și a continuat pe strada George Coșbuc până în Piața Bobâlna, în fața Parcului Mic. Și în acest an, în centrul orașului au sosit ansambluri folclorice de peste hotare, astfel că buna dispoziție nu a lipsit din peisajul colorat de frumoasele costume tradiționale.

După parada ansamblurilor folclorice participante, spectacolul a continuat cu prezentarea dansurilor și obiceiurilor tradiționale specifice fiecărei zone sau regiuni. La ediția din acest an, cei care au ales să răspundă ”prezent” invitației organizatorilor acestui festival s-au putut bucura de frumoase momente artistice oferite de ansambluri din Polonia (Zespol Piesni I Tanca Ziemi Boleslawieckiej), Ungaria (Villányi Német Nemzetiségi Együttes), Croația (Talicska Néptáncegyüttes), Ucraina (Ritmus Néptáncegyüttes), Serbia (Maroknyi Néptáncegyüttes), Grecia (Halastra Folk-Dance Group) și România (Szarkaláb Néptáncegyüttes). Dejenii au aplaudat la scenă deschisă evoluțiile dansatorilor plini de energie și s-au declarat încântați de cele văzute.

Organizatorii evenimentului de la Dej au fost Fundația Bibliotecară Heltai Gáspár, Asociația Culturală SzINT, Asociația Culturală Szarkaláb, Asociația Culturală Aranyeső, Primăria Municipiului Dej prin primarul Morar Costan (prezent de altfel la festival) și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER