Ştiri din zonă
Ninsorile dau bătăi de cap autorităților. Cum se circulă pe drumurile din județul Cluj
Publicat acum
6 anipe
de
Dorin CocișConsiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 9 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.
De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 53 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 10 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 146 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, 8 ianuarie, s-a intervenit pe 7 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 86 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.