Conectează-te cu noi

Naţional

Nopți cu GER și zile cu ninsori. Cum va fi vremea în următoarele zile

Publicat acum

pe

Gerul Bobotezei își face simțită prezența în majoritatea zonelor țării, temperaturile coborând vertiginos față de zilele anterioare.

Vineri, 4 ianuarie, vor mai cădea unele ninsori slabe local doar în partea estică a țării, în restul teritoriului cerul urmând să fie variabil. Vântul va suflă tare în estul țării și moderat în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor scădea în comparație cu ziua de miercuri și vor fi situate în general între -8 și -3 grade în Transilvania și Maramureș, -3…2 grade în Banat și Crișana, -1…4 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -7…2 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zonă Obcinelor Bucovinei. Dimineață zilei de vineri va fi rece spre foarte rece în nordul Transilvaniei și al Moldovei, unde minimele termice vor coborî până spre valori de -14…-12 grade Celsius.

Sâmbătă, 5 ianuarie, sunt prognozate ninsori pe spații extinse în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și nordul Moldovei, în timp ce în restul țării acestea se vor semnala doar izolat.

Precipitațiile nu vor fi semnificative, doar izolat urmând să se depuna până la 4-6 centimetri de zăpadă. Vântul va sufla moderat spre tare în vestul țării, moderat în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între -7 și -2 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), -4…0 grade în Banat și Crișana și -2…3 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în partea nordică a Moldovei. Dimineața va fi din nou ger pe arii extinse în Transilvania și Maramureș, dar izolat și în nordul Moldovei și al Olteniei.

Duminică, 6 ianuarie, în ziua de Bobotează, cerul va fi mai mult noros în aproape toata țara. Va ninge pe arii extinse în majoritatea regiunilor, însă cu precădere în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei. Unele ninsori își vor face apariția și în estul Olteniei și în vestul Munteniei, unde, alături de sudul și estul Transilvaniei, se vor depune până la 4-5 centimetri de zăpadă. Vântul va sufla moderat în cea mai mare parte a țării, doar în estul Olteniei și în vestul Munteniei.

Maximele termice vor urca la prânz până spre -7…-2 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, -3…2 grade în Banat și Crișana, 0-5 grade în Oltenia (cu cele mai scăzute valori așteptate în sud-vestul regiunii), -2…3 grade în Muntenia și Dobrogea și -5…0 grade în Moldova.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER