Conectează-te cu noi

Naţional

Notele și absențele tuturor elevilor vor fi înregistrate într-un catalog școlar online

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Activitatea zilnică a elevilor va fi consemnată într-un catalog școlar online, potrivit unui proiect de act normativ ce a primit recent votul decisiv al senatorilor. Mai exact, notele și absențele elevilor din toată țara se vor înregistra într-un catalog electronic, scrie avocatnet.ro.

Înființarea unui catalog național online este stabilită de Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 a educaţiei naţionale, document ce a primit luni votul favorabil al Senatului, Forul decisiv în acest caz. Pentru a se aplica, acesta trebuie să primească și semnătura șefului statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit inițiativei legislative, în toate școlile din țara noastră se va înfința un catalog școlar online, platformă utilizată pentru publicarea zilnică a notelor, dar și a absențelor elevilor din învățământul preuniversitar.

Se înființează «Catalogul școlar On-line», platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar”, se specifică în inițiativa legislativă.

Pentru a da răgaz școlilor din întreaga țară să înființeze catalogul școlar online, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica la doi ani după ce documentul este oficializat, adică este publicat în Monitorul Oficial.

În prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Mai exact, este vorba, pe lângă alte câteva școli care au decis să utilizeze o astfel de plaformă, despre toate școlile din sectorul trei al Capitalei, acolo unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Atenţie! Proiectul legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie promulgat prin decret prezidențial şi, ulterior, publicat în Monitorul Oficial.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER