Conectează-te cu noi

Naţional

Noutăți cu privire la PAȘAPOARTE, începând de astăzi!

Publicat acum

pe

Începând cu data de 20 iulie 2018, vor intra în vigoare modificările Legii nr. 248/2005, referitoare la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin Legea nr.133/18.06.2018.

Conform acestora, începând cu data menționată, pașaportul simplu temporar se va elibera în termenul legal prevăzut pentru eliberarea pașaportului simplu electronic (14 zile calendaristice) sau în situații obiective, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Aceste situații trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale care determină necesitatea și urgența deplasării persoanei în străinătate şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic.

De asemenea, începând cu 20 iulie 2018, pașapoartele simple electronice vor avea valabilitate de 10 ani, pentru persoanele peste 18 ani.

Până acum valabilitatea pașaportului simplu electronic pentru cei care au peste 18 ani era de doar 5 ani. Termenul de valabilitate al pașaportului simplu electronic va fi de 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani și de 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER