Conectează-te cu noi

Naţional

Nu scăpăm de ploi! Noi avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN emise de ANM

Publicat acum

pe

loading...

Meteorologii au emis noi avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN de ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată pentru următoarele ore pentru aproape toată țara.

CODUL PORTOCALIU – care vizează cantități însemnate de apă – este valabil în până deseară la ora 23. ”În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice”, anunță ANM.

CODUL GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată este emis pentru intervalul 17 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10. ”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, spun meteorologii.

O atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă pentru toată țara în intervalul 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 10. ”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii”, a mai anunțat ANM.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER