Conectează-te cu noi

Naţional

O fată de 9 ani a murit în spital din cauza RUJEOLEI. În total sunt 24 de decese

Publicat acum

pe

O fată în vârstă de nouă ani şi zece luni internată cu rujeolă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a murit în urma unei bronhopneumonii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România din cauza rujeolei, potrivit Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat că fetiţa avea nouă ani şi zece luni şi a murit sâmbătă în urma unei bronhopneumonii.

O fată de nouă ani şi zece luni, cu multiple comorbidităţi, a fost internată aproximativ două săptămâni la noi în spital, în Secţia de Terapie Intensivă, cu insuficienţă respiratorie şi sâmbătă a decedat, a făcut o bronhopneumonie. Fata avea rujeolă, dar şi alte afecţiuni”, a afirmat Virgil Musta.

Fata care a murit era din comuna Sânandrei, judeţul Timiş.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la data de 28 aprilie, fuseseră înregistrate 23 de decese cauzate de epidemia de rujeolă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în judeţul Timiş, 5 în judeţul Arad, 5 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin, 1 în judeţul Călăraşi, 1 în judeţul Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER