Conectează-te cu noi

Social-Cultură

O femeie inimoasă din Dej sare în ajutorul unei familii nevoiașe din Mintiu Gherlii – FOTO

Publicat acum

pe

Familie saraca Mintiu Gherlii (1)

Alina Ritea, o femeie inimoasă din Dej, își dedică timpul și resursele pentru a-și ajuta aproapele aflat la greu.

Nu dispune nici ea de foarte multe bogății, dar din puținul pe care îl are, dă și aproapelui său. Alina este o femeie originară din Dej, stabilită la Gherla, care își dedică timpul ajutând persoanele care au nevoie. De altfel și ea a fost ajutată la rândul ei de alte persoane când s-a aflat la greu, trecând printr-un divorț în urmă cu patru ani, când s-a trezit peste noapte cu aproape nimic.

Văzând că pe lumea asta mai există oameni care întind o mână de ajutor la nevoie, ajutându-o, și-a propus ca la rândul ei să ofere mai departe ajutorul persoanelor care au nevoie. Așa a ajuns să strângă, din donații, alimente, hăinuțe și jucării, pe care le-a dat mai departe celor 10 familii pe care le vizitează în mod regulat.

O familie din Mintiu Gherlii a impresionat-o recent până la lacrimi și a decis să le facă publică povestea, în speranța că cineva va reuși să îi ajute în vreun fel.

”Este vorba despre o mamă cu doi copii care trăiesc într-o casa de pământ, care la primul vânt se va dărâma. Nu au curent, nici apă, veniturile sunt mici (din ce câștigă mama lucrând în sat și ajutorul social). Eu i-am vizitat și le-am dus haine și rechizite, plus ceva alimente. I-am întrebat cu ce îi pot ajuta și mi-au răspuns așa: ,,Lipsurile sunt multe dar cel mai mult am nevoie de curent, copii merg la școală, iar acum vine iarna și se întunecă repede„. Mi-a zis că a făcut mai multe cereri la primărie pentru curent, dar că primarul i-a zis că nu are fonduri. Ieri am fost cu o persoană de la Electrica să vedem dacă putem face ceva. Mi-a zis că costurile se ridică undeva la 4.000 lei. Luni vreau să merg să-i cer sprijinul domnului primar, dar cred ca vom avea răspuns negativ. Dacă va fi așa, îi voi cere să-mi dea adeverință cum că au plătit impozitul și voi face dosarul pentru a-l depune la Cluj și voi încerca să îl trag (n.r. curentul) din donații și sponsorizări”, a declarat pentru Dej24.ro Alina Ritea.

Alina a înființat și un grup pe facebook intitulat „Luptăm împreună pentru o cauză nobila”, grup prin intermediul căruia doritorii pot afla poveștile celor pe care ea și-a propus să-i ajute.

”E dureros și greu de închipuit că cineva poate trăi în astfel de condiții, dar ei nu își doresc altceva decât curent, chiar dacă au numeroase lipsuri”, a conchis Alina.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER