Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

O nouă recenzie a traficului, organizată de CNADNR și RAADPP, a avut loc ieri în județul Cluj

Publicat acum

pe

RAADPP CLUJCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a desfășurat ieri, 2 august, etapa a 5-a a recensământului vehiculelor şi autovehiculelor care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate. În această lună se vor desfășura încă două etape ale recensământului.

Până la finalizarea recensământului programată în cursul lunii noiembrie, mai sunt stabilite încă cinci zile de recenzare, respectiv 14 august şi 22 august, 8 octombrie, 11 noiembrie şi 14 noiembrie.
Pe durata operaţiunii sunt monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală. Vehiculele sunt înregistrate în 3.350 posturi de recenzare, dintre care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale.

....

La nivelul judeţului Cluj, RAADPP, administratorul drumurilor judeţene, entitate subordonată Consiliului Județean Cluj, a amplasat 80 de posturi de recenzare a circulaţiei rutiere prin metoda înregistrării manuale.

Recensământul rutier vizează determinarea cât mai exactă a intensităţii şi componenţei traficului, respectiv a numărului de participanţi şi a categoriilor de vehicule. Datele finale vor constitui, ulterior, repere pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii, dar şi pentru urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului rutier.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Acţiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se desfăşoară în toate ţările Uniunii Europene.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER