Conectează-te cu noi

Social-Cultură

O tânără din Dej realizează cărți decorative. Tehnica folosită și cele mai dificile comenzi – FOTO

Publicat acum

pe

Mădălina Mălinaș, o tânără în vârstă de 28 de ani, din Dej, realizeazăcărți handmade, pentru decor, prin tehnica de îndoire a paginilor.

Mădălina locuiește de aproximativ 10 ani în Cluj-Napoca, iar în prezent lucrează într-un hipermarket. ”Folosesc cărți din anticariat care sunt uitate pe rafturi și nu sunt achiziționate din diverse motive. La început, mi-a fost teamă că voi fi criticată pe motiv că le stric, dar am avut norocul ca, până acum, să nu fiu. Cărțile pe care le folosesc nu ajung nici aruncate, nici uitate, ci spun o altă poveste, care de data aceasta e din exterior”, a explicat dejeanca.

Ca instrumente de lucru, nu este nevoie decât de un creion, un liniar și o foarfecă. Procesul de realizare, în schimb, este complex.

”Dacă este vorba de un text, măsor fiecare literă de pe o foaie, iar la final obțin niște măsurători în centimetri și milimetri. În funcție de ele, aleg cartea potrivită. După aceea, iau fiecare pagină în parte și fac un semn pentru a ști unde să tai, apoi iau foarfeca și încep din nou, pagină cu pagină. Când termin de tăiat, vine și ultima parte, îndoitul tuturor filelor. Poate este vreo modalitate mai simplă de a le realiza, dar eu încă nu am găsit-o”, a relatat artista.

Cele mai dificile comenzi: literele în relief, personaje din Game of Thrones și portretul lui Michael Jackson.

În medie, pentru a realiza o carte, Mădălina are nevoie de 15 ore, dar depinde și de model, sau dacă a mai făcut ceva similar înainte.

Dejeanca își dorește ca, în viitor, să își transforme hobby-ul într-o afacere. Crede că mai are de muncit, dar, pentru că numărul artiștilor handmade care lucrează astfel de cărți este mic, speră să își găsească un loc în industrie, cu atât mai mult cu cât se consideră o persoană ambițioasă.

Vezi întreaga ei poveste și alte declarații pe cluj24.ro.

Pagina Mădălinei poate fi susținută cu un LIKE: https://www.facebook.com/BookMadalina.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER