Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Obiceiul tradițional „Împănatul boului” va avea loc și la Mintiu Gherlii! Vezi programul

Publicat acum

pe

....

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj invită iubitorii de tradiții, cu ocazia sărbătorii de Rusalii, duminică, 27 mai 2018, să ia parte la „Împănatul Boului” din localitatea Mintiu Gherlii.

....

„Împănatul boului” este un obicei tradițional întâlnit doar în Transilvania, ce ține de tradiţia agrară şi de fertilitate şi constă în desfăşurarea unei adevărate procesiuni pe uliţele satului, având în centru un bou sau o pereche de boi, împodobiţi cu frunze, flori şi panglici colorate.

În localitatea Mintiu Gherlii, obiceiul propriu-zis va debuta la ora 12:30 și va continua de la ora 14.00 cu un spectacol folcloric.

Vor evolua Vasile Coca, Ciprian Picovici, Cristina Beldean Moșuțan, Silvia Timiș, Mădălina Mîrza, Ioana Maria Cîmpan, Raul Oltean, Zina Doboș, Diana Roman, Anuța Mînecan Nemeș, Claudiu Moldovan, Dan Fodor și Loredana Oltean. Pe scenă vor urca și Ansamblurile folclorice „Comori Ardelene” din Turda, „Mugurii Mintiului” și Grupul „Vestitorii” din Mintiu Gherlii.

Întreaga manifestare este organizată de Primăria Comunei Mintiu Gherlii, Parohia Ortodoxă din localitate și Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului”, cu sprijinul Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER