Conectează-te cu noi

Naţional

OFICIAL | Școlile se deschid din 8 februarie! Care sunt cele trei SCENARII

Publicat acum

pe

Autoritățile au decis: școlile se deschid din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, de președintele Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis a chemat la discuții azi, cu începere de la ora 15, pe premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în MAI, Raed Arafat și pe Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol. Subiectul a fost redeschiderea școlilor pe 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar.

La finalul ședinței, printr-o declarație de presă, Iohannis a anunțat deschiderea școlilor. ”În unanimitate, am decis următoarele lucruri: de luni, odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm situația din fiecare localitate, pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte”.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde (rata infectării sub 1 mie), toate școlile se redeschid fizic, iar copiii merg la școală. La o rată de infectare de sub 3 la mie (scenariul galben) vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – a VIII-a și a XII-a.

Dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar (clasele I-IV). La peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online. 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER