Conectează-te cu noi

Naţional

OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a COVID-19

Publicat acum

pe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenția că riscul de contractare a COVID-19 este mai crescut în cazul persoanelor care consumă alcool, relatează CNBC.

OMS a spus că mai multe boli transmisibile şi nestransmisibile care pot face o persoană mai vulnerabilă privind contractarea de Covid-19 sunt asociate consumului de alcool. ”Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”, a transmis organizaţia.

Consumul de alcool poate înrăutăţi simptomele date de Covid-19. ”Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS, făcând referire la consumul ridicat înregistrat pe continent în această perioadă.

În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.

OMS a atenţionat şi asupra „miturilor periculoase” potrivit cărora consumul în cantităţi mari de alcool tare poate ucide coronavirusul. ”Nu îl ucide”, a infirmat organizaţia, adăugând că, dimpotrivă, poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv decesul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER