Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Operație în premieră, la Cluj. Cum a fost salvat un copil de numai 2 ani și jumătate

Publicat acum

pe

....

Un copil în vârstă de 2 ani și jumătate a fost salvat de o operație în premieră, la Cluj-Napoca.

O echipă complexă de specialiști din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca a reușit în preajma Sărbătorilor de Iarnă, o premieră medicală ce dă șansa la o viață nomală unui copil dintr-un centru de plasament din județul Sălaj.

....

Profesorul Marcel Tanțău alături de echipa sa au efectuat o intervenție endoscopică la copilul de doi ani și jumătate diagnosticat cu acalazie, o afecțiune care se manifestă prin incapacitatea
pacientului de a manca normal, de a trece bolurile alimentare din esofag în stomac.

Premiera constă în faptul că această procedură a fost prima dată aplicată în cazul unui pacient cu vârstă atât de mică, procedura endoscopică efectuată post operator, asta după ce în luna ianuarie a acestui an copilul a trecut printr-o operație chirurgicală care din păcate nu a dat rezultate și în urma căreia starea micuțului s-a agravat. Înainte de intervenția endoscopică pacientul era alimentat doar prin perfuzii.

Pentru efectuarea acestui gen de procedură Prof. Univ. Dr. Marcel Tanțău s-a pregătit alături specialiști din domeniu în Japonia. Tehnica folosită pentru această intervenție e practicată de puțini specialiști în Europa și în lume, ea a fost folosită pentru prima dată în urmă cu 13 ani.

Pentru ca această intervenție să aibă loc a fost convocat un consiliu multidisciplinar în cadrul căruia au fost expuse toate avantajele și riscurile acestei proceduri.

Copilul este instituționalizat în cadrul Direcției de Protecție și Asistență Socială Sălaj și starea lui de sănanate era monitorizată în cadrul unui centru de boli rare din Zalău.

”Reușita acestei proceduri a fost întărită de experiența acumulată în cele aproximativ 200 de intervenții endoscopice de acest gen efectuate până acum la pacienți adulți și peste 10 la pacienți pediatrici de către Prof. Univ. Dr. Marcel Tanțău”, arată Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER