Conectează-te cu noi

Eveniment

Opt polițiști și nouă deținuți de la Penitenciarul Gherla, infectați cu noul coronavirus

Publicat acum

pe

loading...

Opt polițiști și nouă deținuți de la Penitenciarul Gherla au fost infectați cu noul coronavirus, anunță instituția.

La Penitenciarul Gherla erau confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la data de 17 noiembrie 2020 un număr de 8 polițiști de penitenciare. Aceștia se află la domiciliu și urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Cluj. Administrația locului de deținere a sprijinit efectuarea anchetei epidemiologice și a implementat măsurile de intervenție necesare, fără a întâmpina dificultăți pe linia asigurării continuității misiunilor specifice.

În rândul deținuților, penitenciarul înregistrează 9 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele respective au fost transferate la Penitenciarul-Spital București-Jilava și primesc tratamentul specific. Starea de sănătate a acestora este bună, unitatea penitenciar-spital gestionând cazurile ușoare sau medii de îmbolnăvire cu COVID-19. Inclusiv în situația expusă, administrația locului de deținere a procedat la informarea Direcției de Sănătate Publică Cluj și a aplicat măsurile prevăzute de instituția indicată și cele stabilite la nivel de sistem. Tot efectivul de deținuți este monitorizat medical și, prin măsuri de informare și consiliere, se promovează un climat custodial corespunzător.

Subliniem că fiecare caz cu potențial de risc din punct de vedere epidemiologic este notificat Direcției de Sănătate Publică Cluj. Anchetele epidemiologice și implementarea măsurilor pe linie medicală se realizează sub atenta supervizare a instituțiilor abilitate din sistemul public de sănătate și sunt gestionate în mod transparent. Unitatea de deținere adaptează conduita de prevenție în funcție de dinamica virusului SARS-CoV-2 la nivel național și local, raliindu-se efortului comun de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Pentru îndeplinirea obligaţiilor de protejare a vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor private de libertate, a personalului locurilor de deţinere şi a oricăror altor persoane, Penitenciarul Gherla a implementat o serie de măsuri cu caracter de prevenţie, dintre care triaj epidemiologic pentru persoanele nou depuse și personalul angajat, monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate/personal, asigurarea necesarului de medicamente și asistență medicală permanentă pentru persoanele private de libertate, măsuri de protecție pentru persoanele private de libertate vârstnice și vulnerabile din punct de vedere medical, măsuri de igienizare/dezinfectare zilnică și ori de câte ori este nevoie a spațiilor și mijloacelor de transport, acordarea, la nivelul cantităților maxime prevăzute de norme, de materiale igienico-sanitare, persoanelor private de libertate și cadrelor, pentru uz personal și spații, distribuirea și utilizarea materialelor de protecție (măști, mănuși, halate de unică folosință, impermeabile de unică folosință, ochelari sau ecran de protecție facială – după caz) către persoanele private de libertate și angajații unității”, au informat, pentru Gherlainfo.ro, reprezentanții Penitenciarului Gherla.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER