Conectează-te cu noi

....

Naţional

ORA DE IARNĂ | Cum ne afectează organismul această schimbare

Publicat acum

pe

....

România a trecut în azi-noapte la ora oficială de iarnă 2020. Ceasurile s-au dat înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00.

Ziua de 25 octombrie este cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore. La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00. Aceasta este păstrată până în ultimul weekend din luna martie 2021, adică 27 spre 28 martie 2021. Atunci ora 4:00 va deveni ora 3:00 și România va trece la ora de vară 2021.

....

Cum ne afectează organismul schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul, mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei. 

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuzaastenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Atenție mare în cazul vârstnicilor și a tuturor persoanelor care au de luat medicaţie la oră fixă, pentru că practic li se dă medicaţia peste cap, arată medicul Mihaela Săhlean.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două pentru a ne adapta la ora de iarnă, scrie Digi24.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER