Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ora Pământului, „ciuntată” grosolan la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Ora Pamantului

Dejul a luat parte ieri la fenomenul mondial „Ora Pământului”. În acest sens, aseară, între orele 20:30- 21:30, iluminatul public în zona centrală a oraşului a fost oprit de către municipalitate… cel puțin teoretic.

În cursul zilei de ieri, Primăria Municipiului Dej a emis un comunicat de presă potrivit căruia și municipiul Dej va adera fenomenului mondial „Ora Pământului”, urmând ca, între orele 20:30 și 21:30, iluminatul public stradal să fie oprit în zona centrală a orașului.

Nu știm cine „apasă butonul” și cât de bine îi funcționează ceasul dar, la Dej, „Ora Pământului” nu a fost chiar… „Ora Pământului”. În sensul că la Dej, probabil, timpul trece mai repede și… o oră, bănuim, durează mai puțin.

Deși autoritățile locale anunțaseră că doar iluminatul public stradal din centrul municipiului Dej urmează să fie oprit, până la urmă s-a stins în tot orașul (sau cel puțin în centru’ și pe Dealul Florilor), deși e posibil ca cei de la Electrica să fii avut o avarie la rețea fix în prima jumătate a „Orei Pământului”.

Un jurnalist Dej24.ro s-a deplasat la ora 21:15 în centrul municipiului Dej pentru a imortaliza momentul reaprinderii iluminatului public stradal, însă surpriză(!), la ora 21:17, momentul primei fotografii, lumina era aprinsă. Pregătit serios, cu trepied, filtre și tot ce trebuie, acesta s-a mulțumit în cele din urmă să facă fotografii doar cu telefonul mobil. Din această cauză credem că e mai bine să vă prezentăm și câteva imagini cu „Ora Pământului” de anul trecut.

Vă reamintim, „Ora Pământului” (Earth Hour) este un eveniment internaţional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

„Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER