Conectează-te cu noi

Naţional

Papa Francisc ar putea face o vizită în România în 2019. Unde ar putea merge în luna mai

Publicat acum

pe

Papa Francisc ar putea efectua o vizită în România în mai 2019, conform agendei Suveranului Pontif, consultată de Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital.

Potrivit programului Papei Francisc, acesta ar putea efectua vizite în România şi Bulgaria la începutul lunii mai 2019.

Data vizitei nu este stabilită, iar Vaticanul nu a făcut încă niciun anunţ. Papa Francisc ar urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv.

Jorge Bergoglio va merge în cele două ţări est-europene cu un important mesaj în sensul deschiderii ecumenice, în contextul în care în Bulgaria procentul credincioşilor ortodocşi este de 82%, în timp ce în România (…) este de 87%”, notează Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital.

În cursul anului 2019, Papa Francisc are programate vizite şi în Panama, Japonia şi Mozambic.

Contactat de Mediafax în legătură cu eventuala vizită a Papei Francisc în România, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, preot Francisc Doboş, a declarat: „Sunt şanse foarte mari, de ce nu. Evident că nu se poate confirma. Pentru că nu a venit anul acesta, va veni la anul, sunt lucruri foarte evidente. Asta se pregăteşte. Trebuia să vină anul acesta. Până nu se stabileşte, nu se anunţă la nivel de Sfântul Scaun, de conducere a Vaticanului şi de Preşedinţia României; până atunci sunt speculaţii, dar şansele sunt. Informaţia o avem de mult timp că se pregăteşte vizita”.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER