Conectează-te cu noi

....

Naţional

Papa Francisc, în România? Arhiepicopul Ioan Robu: „Suntem aproape siguri că Papa Francisc va veni anul viitor în România”

Publicat acum

pe

....

Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat, joi, că este aproape sigur că Papa Francisc va efectua anul viitor o vizită în România, când va avea loc şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist, conform Mediafax.

....

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă există detalii despre vizita Suveranului Pontif în România, Ioan Robu a spus că Suveranul Pontif a fost invitat în România de Conferinţa Episcopilor Catolici, de Preşedinţie şi de Patriarhie.

Nu avem detalii deosebite, Sfântul Părinte a fost invitat din partea Conferinţei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Preşedinţiei şi suntem informaţi că şi Patriarhia, Patriarhul României i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este aşteptat în România. Aşa încât nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei şi beatificarea episcopilor greco-catolici pentru că nu ştim când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt”, a spus arhiepiscopul Robu.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a declarat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici va avea loc „cât de curând”.

Până când nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este în lucru, este vorba despre 7 episcopi, nu de unul, şi este foarte complexă, atâta timp cât mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Până nu se încheie această parte nu putem face o previziune. Toţi 7 vor fi la pachet”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Arhiepiscopul Ioan Robu a participat în perioada 3 – 5 mai la Cluj-Napoca la Conferinţa Episcopilor Catolici din România, unde au fost abordate teme de larg interes, între care vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România sau sfinţirea Catedralei din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, dedicată Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea.

De asemenea, s-a discutat despre pregătirea momentului beatificării Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frenţiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinezu, episcopi morţi în faimă de martiri sub regimul comunist între anii 1950-1970.

La Conferinţa Episcopilor Catolici au participat 15 episcopi din toate diecezele şi eparhiile din ţară, romano şi greco-catolice, episcopul romano-catolic de Chişinău, Anton Coşa, precum şi arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER