Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Părintele protopop Teofil Herineanu, comemorat ieri la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Parastas Teofil Herineanu IPS Andrei protopop Dej (1)

Ieri, 6 februarie, la Dej, s-a comemorat un an de zile de la trecerea în neființă a părintelui protopop Teofil Herineanu.

În acest sens, a fost oficiată Sfânta Liturghie, cu începere de la ora 8:00, la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril de la Parohia Dej I, de către un sobor numeros de preoți în frunte cu actualul protopop al Dejului, părintele Ioan Buftea. Au mai participat: părintele protopop de Gherla – Paul Isip, împreună cu secretarul Protopopiatului Gherla, dar și starețul Mănăstirii Nicula, părintele arhimandrit Nicolae Moldovan.

A slujit Sfânta Liturghie, ca protos, părintele Teofil Herineanu, consilier economic al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, fiul părintelui protopop Teofil Herineanu, trecut la cele veșnice acum un an. Au participat și slujit, părinții Protopopiatului Ortodox Român din Dej.

De la ora 10:00 a fost oficiată slujba de Parastas pentru odihna sufletului adormitului, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit  Andrei, împreună cu vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, părintele Iustin Tira, părintele consilier Teofil Herineanu, părintele consilier Claudiu Grama dar și părinții protopopi  Ioan Buftea, părintele Paul Isip (Gherla), părintele Doru Zinveliu (Beclean), părintele Ioan Dâmbu (Năsăud), părintele Alexandru Vidican (Bistrița) și starețul Mănăstirii Nicula, părintele arhimandrit Nicolae Moldovan. Și-au exprimat solidaritatea prin prezență  și autoritățile locale, fiind prezent și primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

În cuvântul duhovnicesc rostit, Înaltpreasfinția Sa, Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a vorbit despre exemplul moral – evanghelic în faptă și cuvânt, de care a dat dovadă părintele protopop Teofil Herineanu pe parcursul vieții pământești.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru dragostea ce o poartă pentru cei plecați în lumea veșniciei lui Dumnezeu prin deosebitul și frumosul exemplu al recunoștinței, dar și tuturor celor prezenți pentru dragostea și solidaritatea lor pentru semeni.

Părintele Teofil Herineanu a slujit la altar 50 de ani, iar protopop al Dejului a fost timp de 37 de ani.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER