Conectează-te cu noi

Naţional

Părinţii vor afla în timp real ce fac copiii lor la şcoală, ce note iau sau dacă au chiulit de la o oră

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Contractele de finanţare pentru proiectele pentru digitalizarea învăţământului, în valoare totală de 100 de milioane de euro, au fost semnate, marţi, de ministrul interimar al Educaţiei şi de ministrul Fondurilor Europene. Prin proiecte, sunt formate platforme de predare, învăţare şi evaluare.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Valer-Daniel Breaz, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu şi directorul general al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, Gheorghe Dinu, au semnat marţi contractele de finanţare pentru proiectele „Sistem informatic de management al şcolarităţii – SIMS” şi „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise – Biblioteca şcolară virtuală”.

Faptul că astăzi (marţi – n.r.) s-au semnat contractele de finanţare pentru aceste două proiecte demonstrează că actualul Guvern atrage fonduri europene. Valoarea contractelor este de aproximativ 100 de milioane de euro – bani europeni”, a declarat ministrul Daniel Breaz, potrivit unui comunicat de presă.

Sistemul Informatic de Management al Şcolarităţii – SIMS (valoare de 225 milioane de lei, dintre care aproximativ 191 milioane lei sunt fonduri nerambursabile) vizează realizarea în mediul online a managementului şcolarităţii pe baza fluxurilor definite în cadrul proiectului eGOV (înscrierea online la liceu, implementarea Catalogului electronic la nivel naţional etc.), precum şi evaluarea online a lucrărilor scrise la examenele naţionale.

Platforma Naţională de Educaţie – PNE (valoare: 250 milioane lei, dintre care aproximativ 210 milioane lei sunt fonduri nerambursabile) presupune dezvoltarea Bibliotecii naţionale virtuale şi a Platformei de resurse educaţionale deschise ­RED, informează Ministerul Educaţiei.

Cele două proiecte formează o platformă de resurse şi de gestionare a sistemului de învăţământ, de predare, învăţare şi evaluare, realizată în cadrul Wi-Fi Campus: Platforma naţională de internet wireless în 4.500 de şcoli din România (valoare: aprox. 165 milioane de lei, fără TVA).

Potrivit aceleiaşi surse, implementarea celor două proiecte va permite, între altele:

  • gestionarea în mediul online a notelor şi absenţelor, cu eliminarea suportului fizic al acestora şi posibilitatea de consultare online de către părinţi etc. (SIMS)
  • integrarea cu sisteme de tip Catalog Electronic (SIMS)
  • platformă de comunicare şi schimb de documente între utilizatorii sistemului – profesori, elevi, părinţi (SIMS)
  • sistem de analiză avansată a datelor pentru realizarea de studii avansate pe baza informaţiilor colectate din sistemul de învăţământ şi alte surse externe (SIMS)
  • platformă pe care profesorii pot lansa propriile lor lecţii personalizate în raport cu elevii din clasele la care predau (PNE)
  • platformă de comunicare şi schimb de documente între utilizatorii sistemului: profesori, elevi, părinţi (PNE)
  • platformă cu lecţii digitalizate pentru creşterea atractivităţii predării (PNE).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER