Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și-a sărbătorit ieri hramul – FOTO

Publicat acum

pe

hram-parohia-sfantul-ierarh-nectarie-dej

loading...

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și-a sărbătorit ieri ocrotitorul. Slujbele dedicate Sfântului Nectarie au început încă din seara zilei de marți cu Slujba Privegherii și au continuat ieri cu Slujba Acatistului și Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Biserica Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej s-a dovedit a fi neîncăpătoare, iar pentru cei care nu au găsit loc în biserică, s-a instalat un ecran în curtea locașului de cult, unde au putut urmări desfășurarea slujbei.

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, în cuvântul său de învățătură, a vorbit despre patima invidiei. Plecând de la viața Sfântului Ierarh Nectarie, care a suferit mult din cauza invidiei contemporanilor săi, Mitropolitul Clujului a evidențiat daunele pe care această patimă le provoacă, atât în relațiile interumane cât și în sufletul fiecăruia.

La acest eveniment liturgic au participat și cântăreții Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, dar și solistul dejean de muzică populară Ioan Dordoi care a interpretat mai multe pricesne, timp în care credincioșii s-au împărtășit.

La final, Ioan Buftea, Protopopul Dejului și preot paroh al Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie”, a adresat mulțumiri atât Înaltpreasfințitului Andrei pentru vizită și pentru purtarea de grijă pe care o are pentru credincioșii parohiei, dar și autorităților locale, județene și armatei prin reprezentanții lor prezenți la sărbătoarea bisericii.

Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej

Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” este una din parohiile tinere din oraș, fiind înființată la data de 15 mai 2011, de către Înaltpreasfințitul Andrei pentru a răspunde nevoilor spirituale ale creștinilor. Piatra de temelie pentru biserica parohiei a fost pusă în același an. Până anul acesta, slujbele s-au oficiat într-un paraclis provizoriu, timp în care se lucra la biserica mare, de zid. Începand cu Slujba Învierii, serviciile religioase se desfăsoară în biserica de zid, care urmează să fie pictată.

Săptămânal în biserica parohiei se organizează diverse întâlniri și activități împreună cu Liga Tinerilor Ortodocși din Dej, în parteneriat cu Grădinița „Lumea Piticilor” din Dej.

Preot paroh a fost numit, încă de la început, preotul Ioan Buftea, care, pe data de 14 ianuarie 2015, a fost numit și protoiereu al Protopopiatului Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER