Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Parohia Rugășești, în straie de sărbătoare! Părintele Romulus Fabian Seiche a fost hirotesit iconom – FOTO

Publicat acum

pe

....

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat duminică, 17 iunie, Sfânta Liturghie în parohia Rugășești.

....

Slujba a fost săvârșită după ce ierarhul a binecuvântat lucrările ce s-au făcut în ultimii ani la lăcaşul de cult. Din soborul de slujitori au facut parte consilierii eparhiali pr. Cristian Baciu și arhid. Claudiu Ioan Grama, protopopul Dejului, pr. Ioan Buftea și alți preoți, fii ai satului sau invitați din localitățile învecinate.

ÎPS Andrei şi-a intitulat cuvântul de învăţătură „Casă în ceruri”, făcând referire la valorile eterne în comparație cu lumea în care trăim, lume în care bunurile materiale primează.

Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, iar la momentul împărtășirii, copiii din localitate, alaturi de interpreți de folclor din zona Dejului, au interpretat pricesne.

Ca o recunoaștere pentru activitatea pastorală şi misionară desfășurată în parohia Rugășești, parohul comunităţii, Pr. Romulus Fabian Seiche a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu.

De asemenea, primarul comunei Cășeiu, Silviu Boldor, a primit din partea ÎPS Andrei „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului pentru mireni.

Ordinul Sf. Pahomie de la Gledin a fost oferit de către ÎPS Andrei epitropului bisericii, Petru Bujiță, iar diplome de aleasă cinstire au fost oferite consisiului și comitetului parohial, cântăreților bisericești, paraclisierului și celorlalți ctitori.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER