Conectează-te cu noi

Eveniment

Păsări sălbatice, ținute în cuști metalice, în Panticeu. Ar fi fost capturate în toamna anului trecut – FOTO

Publicat acum

pe

La data de 12 martie, în baza unor informații de interes operativ, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj s-au deplasat pentru efectuarea de verificări la un imobil din comuna Panticeu, la locuința unui bărbat de 55 de ani.

Cu ocazia cercetărilor întreprinse, într-o anexă gospodărească, au fost identificate mai multe cuști metalice în care se aflau 28 de exemplare de păsări sălbatice, din primele verificări reieșind că acestea ar fi fost capturate în toamna anului 2021.

Cu privire la aceste aspecte, au fost contactați reprezentanții Societății Ornitologice Române, exemplarele de păsări fiind eliberate în natură.

În cauză au fost demarate activități de verificare prin colaborarea cu organizațiile de profil, pentru a se determina cu exactitate speciile de apartenență, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, cercetările să fie continuate în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER