Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Pastorala de PAŞTI. ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului: UNIREA, visul de generaţii al românilor

Publicat acum

pe

Dumnezeu a ajutat România, acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să realizeze unitatea naţională, arată mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, în Pastorala de Paşti, susţinând că, atunci şi acum, două valori aveau şi au valoare absolută: credinţa în Dumnezeu şi dragostea de ţară, conform Mediafax.

IPS Andrei Andreicuţ a arătat, marţi, la Cluj-Napoca, în Pastorala de Paşti, prezentată la reşedinţa mitropolitană, că Unirea a fost visul de generaţii a românilor, mulţi trecând în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni.

Domnul Hristos s-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta, însă, ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze şi unitatea noastră naţională, şi-a întors Dumnezeu faţa către români. Această unitate avea la temelie unitatea noastră spirituală. Acesta era visul de generaţii al românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni. Şi atunci, ca şi acum, nu toţi erau pătrunşi de fiorul sfânt al unităţii. Pe mulţi îi fascinau lucruri mai prozaice şi mercantile. (…) Două valori şi atunci, ca şi acum, aveau şi au valoare absolută: credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de ţară. Dacă le păstrăm, suntem oameni fericiţi, dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta a subliniat că arena vieţii publice de astăzi este plină de convulsii care îi lasă un gust amar, în condiţiile în care lumea umblă după „lucruri efemere”.

Ataşamentul spiritual faţă de ţară, faţă de tradiţiile şi valorile ei a slăbit şi ne rugăm lui Dumnezeu să redevină puternic”, a menţionat IPS Andrei.

Pastorala de Paşti a mitropolitului Clujului va fi citită duminică de preoţii de pe raza mitropoliei.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER