Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Patru asociații culturale din Dej primesc finanțare nerambursabilă

Publicat acum

pe

Aranyeso

Mai multe asociații culturale din Dej vor beneficia de bani de la Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj va acorda finanţare nerambursabilă, de la bugetul Judeţului Cluj, pentru programele, proiectele şi acţiunile organizate în domeniul cultural. O comisie a analizat deja proiectele depuse la CJ Cluj, iar mai multe asociații din Dej și din apropiere sunt la un pas să obțină finanțare, după cum urmează:

– Asociația Culturală Aranyeso – 5000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Festivalul dansului popular” Ediția a XVI-a

– Asociația Suflet Someșan Dej – 4000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – Tradiții și Jocuri Populare ”Arc peste timp” – Valea Someșului – Valea Olpretului

– Asociația Culturală Kadar Jozsef – 5000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Concurs de poezie şi proză Petofi Sandor” – ediţia a XVII-a

– Asociația LAPI Dej – 10.000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Fet’ Art”.

– Asociația Cura Tuam Animam (ACTA Bobâlna) – 4000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Bobâlna – Istorie şi tradiţie locală”

– Asociația Culturală Valea Someșului Gherla – 3000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”România – Țară Ospitalieră – Să nu ne uităm poporul și graiul”

– Asociația Agnus Dei Music Gherla – 5000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Concert Tradițional de Crăciun”

– Fundația Teka Gherla – 12.000 de lei sprijin financiar pentru cofinanțarea proiectului – ”Festivalul Naţional de Folclor”  – Ediţia XX-a – Jubilară

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare