Conectează-te cu noi

Naţional

Patru motive să optezi pentru un implant dentar

Publicat acum

pe

Implantul dentar e o soluție modernă și eficientă de a înlocui dinții pierduți. Mulți se simt însă intimidați de această procedură și preferă să se îndrepte spre alternative. Un implant dentar nu e însă o procedură atât de complicată precum pare și nu vine cu o durere mai mare decât o extracție, poate chiar dimpotrivă.

Există diverse cabinete stomatologice unde se poate realiza un implant dentar. De ce totuși să-l alegi în locul unei alternative mai puțin dureroase și mai puțin costisitoare? Iată câteva motive.

1. Ajută la menținerea structurii osoase

Maxilarul e afectat de pierderea dinților, astfel că după un timp, începe un proces de pierdere osoasă. Asta poate să afecteze ulterior și ceilalți dinți, precum și întreaga structură osoasă a feței. Singurul mod de a preveni acest fenomen e folosirea implanturilor.

2. Previne migrarea dinților

După pierderea unui dinte, ceilalți dinți vor începe mai devreme sau mai târziu, să migreze din cauza spațiului rămas. Protezele pot încetini acest fenomen, dar nu îl pot opri complet. De ce? Pentru că nu pot fi purtate permanent, majoritatea trebuie scoase peste noapte.

3. Nu există limitări în ceea ce privește alimentația

O dată pus, implantul se va comporta exact ca un dinte obișnuit. Astfel, vei putea mânca fără grija pierderii acestuia, așa cum se întâmplă în cazul protezelor. Durabilitatea unui implant are de-a face în primul rând cu modul cum e plasat în os și nu e influențată de alimentație.

4. Mentenanța e mai ușoară

O proteză trebuie scoasă, îngrijită cu soluții speciale și poate să fie nevoie chiar de înlocuirea ei după un timp. Cu un implant, nu trebuie să faci nimic deosebit. Păstrezi aceeași rutină de igienă orală ca pentru dinții obișnuiți și nu e nevoie să-ți faci griji că va trebui înlocuit prea curând.

Există persoane care nu trebuie să-și pună un implant dentar?

Ca orice procedură medicală și implantul dentar are unele contraindicații.

De exemplu, persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui sau anticoagulante trebuie să evite acest tip de intervenții chirurgicale.

Cei care nu mai au suficient os alveolar s-ar putea să aibă din nou probleme. În general, acest fenomen apare după mai mulți ani de la pierderea dintelui. Uneori se poate folosi o grefă osoasă, dar procedeul va fi într-adevăr mult mai complicat.

În general însă, implantul este o procedură de succes, bine tolerată, iar datorită tehnologiei actuale vindecarea este realizată foarte rapid.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER