Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Pelerinaj pe Dealul Bacăului din Dej. Sute de dejeni au participat la Taina Sfântului Maslu – FOTO

Publicat acum

pe

taina-sfantului-maslu-dealul-bacaului-dej-slujba-religioasa-2

loading...

Ieri după-amiază, cu o săptămână înainte de Duminica Înălțării Sfintei Cruci, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II a organizat tradiționalul pelerinaj pe Dealul Bacăului.

În foișorul din poiana bisericii s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din cercul preoțesc Dej, în frunte cu preotul protopop Ioan Buftea. La acest eveniment religios a fost prezent și preotul Grigorie Benea de la Mănăstirea Nicula, care a rostit cuvântul de învățătură. Acesta a fost însoțit de tineri cadrul Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Dej.

Credincioșii s-au deplasat până la altarul de vară de pe Dealul Bacăului pe jos, cu mașinile sau cu autobuzele puse la dispoziție.

Pelerinajul se face anual în această locație, fiind prezenți numeroși credincioși din Dej și împrejurimi, precum și numeroase oficialități locale dejene.

Părintele Grigorie Benea a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce, arătând că suferințele oamenilor sunt date de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele lor, iar credincioșii, asumându-și crucea, se izbăvesc de aceste suferințe.

După ce credincioșii au fost unși cu untdelemn și stropiți cu apă sfințită, au fost invitați la o agapă pregătită de consiliul și comitetul parohial.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER